18години

Почивка в

Програма: Почивка на Малдиви 2022 7 нощувки

Самолет
Малдиви, Малдиви
9 дни / 7 нощувки
от 0 лв.


ПОЧИВКА НА МАЛДИВИТЕ

с полети на Турски авиолинии от София
Дати на заминаване:
24.01; 06.02; 13.02; 20.02; 27.02; 06.03; 20.03; 24.04; 01.05
7 нощувки / 9 дни




 

ПРОГРАМА

Първи ден
Отпътуване от Летище София с полет до Истанбул на Турски авиолинии в 21:15ч. Кацане в Истанбул в 23:40.

Втори ден
Полет от Истанбул в 02:00ч. Кацане в Мале в 12:05ч. Посрещане от фирма-партньор, трансфер и настаняване. В зависимост от местонахождението на хотела трансферът се извършва с лодка (за по-близки острови), вътрешен полет + моторна лодка или хидроплан (за по-далечни острови). Нощувка.

Трети – осми ден
Свободни дни за плаж и почивка или участие в морски мероприятия, предлагани и организирани на място. Нощувка.

Девети ден
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Мале за полет до Истанбул на Турски авиолинии в 22:45ч.

Десети ден
Кацане в Истанбул в 05:20. Излитане за София в 09:05ч.
Кацане на летище София в 09:20ч.


Полетна информация:

TK1030 SOF-IST 21:15-23:40

TK 730 IST-MLE 02:00-12:05

TK 731 MLE-IST 22:45-05:20 (+1)

TK1027 IST-SOF 09:05-09:20

*Часовете на полетите са посочени в местни времена.
 
Допълнителна информация

COVID 19:

•    При пристигане на Малдиви се изисква отрицателен PCR тест, преведен на английски език, направен не по-рано от 96 часа преди отпътуване, вкл. за деца, навършили 1 г., за ваксинирани и за преболедували.
•    Всички пътуващи трябва 24 часа преди отпътуване до Малдиви и 24 часа преди връщане в България да попълнят онлайн анкета на следния сайт: https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create
•    Малдивите за момента попадат в червена зона според заповед на МЗ.

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на  нови изисквания и разпоредби.

Важна информация за пътуващите:
•    За пътуване до Малдиви важи безвизов режим.
•    Забранено е внасянето на алкохол. Консумацията на алкохол е разрешена за туристи само в хотелите.
•    Забранено е изнасянето от страната на корали и артикули, направени от тях (освен тези, които са направени от лицензирани производители и придружени със сертификат).
•    Забранено е изнасянето от страната на предмети, намерени на дъното на океана.
•    Със закон е забранено да се изваждат от водата корали, раковини, морски звезди и т.н., да се уврежда по какъвто и да било начин крайбрежна зона.
•    Забранен е риболов близо до островите. За целта се организира риболов, отдалечен от бреговете.
•    Забранено е да се оставят боклуци на плажа. Глобите за това нарушение са много големи.
•    Малдиви са мюсюлманска държава и задължително трябва да се спазват правила за прилично поведение и облекло (извън хотела, където има местно население, е препоръчително да се ходи с покрити рамена и колене).

Пакетната цена включва:

•    Самолетен билет София – Мале – София с полети на ТК с включени летищни такси;
•    Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 23 кг.;
•    Трансфер летище – хотел – летище (с лодка, вътрешен полет + моторна лодка или хидроплан според избрания хотел);
•    7 нощувки в избран хотел на съответна база изхранване;
•    Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid-19;
•    Green tax – 6 USD на ден на човек (възрастен/дете/бебе).

 

Пакетната цена НЕ включва:

•    Лични разходи;
•    Допълнителни екскурзии;
•    PCR тестове;
•    Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г:
•    Застраховка “Oтмяна на пътуване” - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания “Алианц”;
•    Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).

он

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:


1. Плащания:
•    Авансово плащане – 30% от пакетната цена при записване;
•    Доплащане: до 30 дни преди отпътуване.

ВАЖНО! В случай на евентуални неблагоприятни промени заради Ковид-19, като задължителна карантина, затворени граници и др., ВСИЧКИ заплатени суми ще бъдат възстановени съгласно условията на договора.

2. Необходими данни за всички пътуващи*:
•    Три имена на латиница по международен паспорт;
•    ЕГН или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
•    Номер на паспорта и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация до 30 дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на изискуемия депозит.
Ако направената анулация е направена 30 или по-малко дни дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за  Доминикана са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.

Важна информация: За пътуване до Малдиви се изисква международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да се носят оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 20 дни преди отпътуване).
Малдиви – раят на Земята, най-отпускащото място на света. Това е едно от местата на Земята, където дъхът ти спира. Топли, кристално чисти и прозрачни води, коралови рифове и многообразие от морски обитатели, уединението на бунгалата, запомнящите се изгреви и залези, дело на най-великия художник - природата, прекрасната видимост под водата, понякога превишаваща 50 метра и температурата на водата 27-28 С през цялата година, правят мястото необикновено привлекателно за любителите на морския свят, гмуркането и шнорхелинга.

Тук Раят ви очаква ... Ако вашата представа за рай е девствен тропически остров с палми и чисти бели плажове, заобиколени от кристални лагуни с различни сини нюанси - тогава Малдивите със сигурност ще ви накарат да се потопите в една невероятна приказка.
Всъщност, това не е без причина, защото Малдивите са описани още от Марко Поло като "Цветето на Индия" и от Ибн Батута като "Едно от Чудесата на Света".
Не е чудно, защо голяма част от туристите, които са били веднъж на Малдивите се връщат отново, пленени и пристрастени от красотата на тези острови. След една доза спокойствие, вълнуващи водни спортове, успокояващи спа центрове, релаксиращи плажове, луксозен комфорт и съвременни удобства - вие ще искате да опитате отново. Уникални и девствени, островите на Малдивите ви предлагат слънчева светлина, независимо по кое време на годината сте решили да посетите – този ”Рай на Земята”.

Малдивски Атоли
Малдивските острови са архипелаг, включващ 1190 ниско разположени коралови острова разпръснати по екватора, в групи от 26 естествени атола, които са разделени на 20 за административни цели . Малдивските атоли са всъщност част от по-голяма структура, известна като Laccadives-Chagos Ridge, която се простира на 2000 километра. На островите най-високата точка e на около 8 метра над морското равнище. Риф с пръстеновидни структури образува на атолите естествена защита срещу вятър и вълни. Индикация за съвършенството на структурата на Малдивите е фактът, че "Атол" думата в английския език - означава "коралов риф с форма на пръстен обхващащ лагуна", взет от малдивски език "Dhivehi".

В този рай от над 2000 тропически острови, само около 200 са обитавани. От останалите острови около 100 са разработени в екзотични курорти, предлагащи на туристите скривалище от шума и суетата на градския живот.
Столицата на Малдивите - Мале, седалище на правителството и център на търговията, бизнеса, здравеопазването и образованието, се намира в средата на атолската верига, малък остров с население от 150 000 души. Мале е може би най-малката столица в целия свят.

Малдивските острови се намират между географска ширина- 4 градуса и 17 северна и дължина -73 градуса и 50 източна - място, където има изобилие от слънце през цялата година. Общата площ от 90 000 кв. км, върху които са разположени Малдивите, се състои от слънчеви плажове, кристални лагуни с разноцветни корали, лазурно море с екзотичен морски живот.


Важна информация за пътуващите:
-За пътуване до Малдиви важи безвизов режим
-Забранено е внасянето на алкохол. Консумацията на алкохол е разрешена само в хотелите на туристи.
-Забранено е изнасянето от страната на корали и неща направени от тях (освен тези, които са направени от лицензирани производители и придружени със сертификат)
-Забранено е изнасянето от страната на предмети и неща, намерени на дъното на океана.
-Със закон е забранено да се изваждат от водата корали, раковини, морски звезди и т.н., да се уврежда по какъвто и да било начин крайбрежна зона.
-Забранен е риболов близо до островите. За целта се организира риболов отдалечен от бреговете.

-Забранено е да се оставят боклуци на плажа, глобите за това нарушение са много големи.
-Малдиви са мюсюлманска държава и задължително трябва да се спазват правила за прилично поведение и облекло (извън хотела, където има местно население препоръчително да се ходи с покрити рамена и колене)
Оферта № Х-371664714-П-110

Отзиви от клиенти

Изключителни благодарности на 2 FLY TRAVEL за цялата организация по семейната ни почивка! Навременна информация за всеки детайл по пътуването, много полезни съвети за избор на хотел - така че всички останаха доволни. Скоро отново ще пътуваме с вас за другите ви прекрасни дестинации
Милена Димова
Страхотна организация на нашата почивка. Получихме адекватни препоръки за екскурзии и хотел . Професионалисти !
Иглика Игнатова

Още оферти от дестинацията

Дестинации

Календар