18години

МЕКСИКО от А до Я - Запленяваща приказка за Ацтеките и за Маите

Самолет
Канкун, Мексико
13 дни / 10 нощувки
от 0 лв.
Резервирай
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
ДЕН 1 / МЕЖДУНАРОДНО ЛЕТИЩЕ – МЕКСИКО СИТИ
Събираме се на летище София за удобен полет София – Мексико Сити с луксозните самолети на Турски авиолинии. Полетът е с междинно кацане в Истанбул. Багажът се чекира еднократно – само в София. По време на полета, има включено богато изхранване.
 
ДЕН 2 / МЕКСИКО СИТИ
Пристигане на Международното Летище в Мексико и посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела в Мексико Сити. Кратък разговор за запознаване и представяне на програмата от местния екскурзовод, след което настаняване в хотела. Трансфер до Ксочимилко за разходка с така известните лодки „трахинарес“. По време на разходката ще имате възможността да опитате от местните мексикански закуски. След приключването на разходката, трансфер до бохемския квартал Койоакан за пешеходна разходка с екскурзовод, по време на която ще може да си закупите сувенири от занаятчийския пазар.
 
Ксочимилко е град с типичния езерен дух. Той се намира южно от Мексико Сити и е известен със своите чинампас и трахинерар, разходките по дължината на своите канали, които пораждат спомена за потомствените времена, когато Великият Теночтитлан е бил град, разцъвтяващ сред своите води. Ксочимилко е може би последната жива връзка с цивилизацията на Ацтеките, мястото където се преплитат миналото и настоящето, за да докажат, че историята може да продължава да се записва, без да бъдат разделяни вече създадените с тези, които предстоят да бъдат създадени. Цветята и растенията са традиция по време на всяко посещение в пазара и в кейовете, защото още по време на първите заселници, практиката с цветарството и окрасяването на чинампас с различни цветове е дала основния ресурс за работа на своите жители.
 
Койоакан е сърцето на културата на Мексико Сити. Всяка разходка по улиците на квартала е връщане във времето. Това е един от най-пленителните и цветни квартали. Това е мястото, където Ернан Кортес решава да се засели, където Луис Бунюел заснема сцена от филма „ Илюзията се вози на трамвай“, също така това е и квартала, в който Фрида Кало е родена.
Името Койоакан означава и „мястото на койотите“. Той е един от 16-те квартали на града. Историческият център е обект от списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Тук има няколко музеи и красиви църкви. Тук е и мястото, в което ще разберете какъв е бил стария Мексико Сити по време на Испанската колонизация.
 
Нощувка в Royal Reforma на база Американска закуска.
 
ДЕН 3 / МЕКСИКО СИТИ
Закуска в хотела. Панорамна обиколка в Историческия център на града и Булеварда на Реформата, след което посещение с екскурзовод в Музея на Антропологията, дом на невероятната колекция, описваща историята на страната. Време за обяд. След това посещение на Замъка Чапултепек с екскурзовод. Връщане в хотела.
 
Мексико Сити е столицата на страната. Оживеният и многостранен град е политическата, икономическа и културна обвивка на Република Мексико. Столицата пази сред своите улици и дълги булеварди тайните и събитията, които са оформили нацията. С разходка в историческия център ще откриете импозантната Катедрала, центъра на града, все още пазещ остатъците от това, което някога е било Великата империя на Ацтеките. По Булеварда на Реформата можете да се възхитите на Паметника Ангела на Независимостта и да презаредите своите батерии в един от множеството ресторанти, които ще намерите в Зона Роса.
 
Замъкът Чапултепек се намира централно разположен на хълма Чапултепек. Замъкът е бил сцена на важни исторически събития, като атаката от Американската армия през 1847 година и саможервата на Малките герои. Той е бил резиденция на Максимилиан от Хабсбург и няколко мексикански президента. От 1944 година тук се помещава Националния исторически музей.
Каним Ви да направите обиколка през историята на Мексико, по време на която ще се насладите на безброй исторически свидетелства, като: карети, уръжия, знамена, картини, мебели и орнаменти, които ще Ви дадат възможност да си пресъздадете във въобръжението, историческите събития, които са дали живот на Мексико.
 
Нощувка в Royal Reforma на база американска закуска.
 
ДЕН 4 / МЕКСИКО СИТИ – ТЕОТИУАКАН – БАЗИЛИКАТА ГУАДАЛУПЕ – ПУЕБЛА
Закуска в хотела. Посещение на центъра на древната цивилизация и археологически поклед към Теотиуакан. Време за обяд в местен ресторант. Посещение на Базиликата на Гуадалупе, един от най-големите католически церемониални центрове в Латинска Америка. След това ще оставим Мексико, за да се насочим към Пуебла. Настаняване и нощувка.
 
 Посещението на магичния град на Сан Хуан Теотиуакан няма да бъде завършено без да бъде видяна Пирамидата на Луната и Пирамидата на Слънцето. На входа на града се намира и Пътят на смъртта, където са разположени – Храмът на Кецалкоатъл, Пирамидата на Слънцето и в края – Пирамидата на Луната. Да се изкачиш до върха на Пирамидата на Слънцето е не само акт на издръжливост, но и на духовност за много от посетителите. Това е и една от причините да се видят хора, облечени в бяло по време на пролетното равноденствие, а също така и в различно време от годината, оставяйки камъни, като кварц с идеята да се заредят с положителна енергия и да установят мистичен контакт с Бога на Слънцето.
 
Базиликата Гуадалупе е един от най-посещаваните религиозни центрове на света и най-важния храм за мексиканците. Това е емблематична туристическа атракция в Мексико Сити, на която без съмнение ще се насладите, тъй като в нея има много неща, които могат да бъдат открити, като: Храмът на изкуплението на Исус Христос, още познат като Старата Бализика на Гуадалупе, който помещава оригиналното изображение на девицата и чието създаване започва през 1965 година и бива завършено през 1709 г.
 
Пеубла
Някога чудели ли сте се защо Пуебла се нарича още „градът на ангелите“? Ние имаме този отговор. Легендата разказва, че небесният съд проследил улиците на града и създаването на най-тежката камбана на Катедралата. Но ние вярваме, че има други причини, поради които е подслон на самите ангели: почти 365 метровия бароков купол на катедралата с изглед към хоризонта, наситения син цвят на Талавера, колониалните имения, превърнати в музеи и хотели, и най-важното сред всички – гостоприемството на жителите.
 
Нощувка в NH Centro Historico на база американска закуска.
 
ДЕН 5 / ПУЕБЛА – ЧОЛУЛА – ОАХАКА
Закуска. Започваме деня с посещение на Археологическия комплекс на Чолула. Тук ще се насладите на планинските гледки и католическото наследство на района. След това обяд в местен ресторант. Денят ще продължи с дълъг преход към съкровището на Южно Мексико – Оахака. След пристигане, настаняване в хотела и нощувка.
 
Чолула е община в Пуебла. Името на града означава „място на полета“. Някои историци спорят, че названието води към пристигането на Толтеките в района, след изостяването на Тула. Другото име на града е било още Тлачиуалтепети, което означавало „ръчно-направеният хълм“, нещо което и сами ще забележите по време на посещението си. Това е град, чиято традиционна култура и новите въведения се преплитат, така че няма да бъде странно да видите стотици църкви, в буквален смисъл, но и да видите сред улиците на града авангардни ресторант, занаятчииски пивоварни и барове.
Нашата обиколка на града ще започне от Площад Конкордия. Ще го разпознаете по запомнящите се портали, създадени още преди почти 450 години. Под тях е концентриран най-големия брой магазини, а също така и: занаятчийски магазини, кафенета, ресторанти, хотели. Това е мястото, където може да се намери всичко.
 
Оахака пази най-богото гастрономно, културно и артистично наследство. Той е и една от най-важните туристически дестинации в Мексико. Историческия център е обект от Световното Наследство и познат още като „Зелената Антекера“, заради своите зелени каменни сгради, като в този случай Културния център Санто Доминго, отличаващ се с своя бивш Доминикански манастир.
 
Нощувка в La Noria Centro Historico на база американска закуска.
 
ДЕН 6 / ОАХАКА – МОНТЕ АЛБАН – ТЕУАНТЕПЕК
Закуска в хотела. Ще опознаем историческия център на града с панорамна обиколка с екскурзовод и главните обекти на града. След това ще продължим към археологическия център Монте Албан и Мила и ще научим повече за историята на това място, заедно с нашия местен екскурзовод. Време за обяд в местен ресторант. Екскурзията ще продължи с Теуантепек и преди да пристигнем в Чиапас ще имаме почивка тук и ще се настаним в хотела, където ще има и вечеря, включена в цената.
Монте Албан е била древната столица на племето Сапотеки и е било построено в центъра на долината Оахака. Мястото е имало огромна връзка с Теотиуакан и това може да бъде видяно в стила на строителството на сградите, керамиката и стенописите. Археологическата зона е разделена на 10 части, поради което бихме препоръчали да си предвидите достатъчно време, за да можете да разгледате всяка една от тях. Вашата обиколка може да започне от Централния площад, с ширина и дължина от около 200 метра, от тук можете да видите защо Монте Албан е бил някога един от основните градове в Мезоамерика, а големината му е била с размерите на Оахака.
Сграда „H“ e най-голяма и съдържа стълбище, две гробници с 2 тела и храм. Тук е намерена и известната мозаечна маска на Бог прилеп, направена от 25 парчета нефрит и към момента изложена в Музея на Антропологията в Мексико Сити.
 
Нощувка в Calli на база закуска и вечеря.
 
ДЕН 7 / ТЕУАНТЕПЕК – КАНЬОН СУМИДЕРО – САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС
Закуска в хотела. Ранно освобождане на хотела и отправяне към джунглата в най-южната част на страната, по време на което няма да пропуснем да обърнем внимание и на контрастта в пейзажите. Ще пристигнем в Каньон Сумидеро, където ще се насладим и на разходка с лодка, придружени от нашия местен екскурзовод. След което ще имаме време за обяд в местен ресторант и след него ще се отправим към нашата последна спирка за деня – очарователния град Сан Кристобал де лас Касас. Настаняване.
 
Каньон Сумидеро
Природата може да ни накара да се чувстване наистина малки пред нейното величие. Точно това ще се случи и тук, когато се качим на нашата лодка и се отправим на разходка по река Грихалва по протежението, на която се намира и каньона, чиито скалните образувания достигат до 1000 метра височина, Цветната пещера и Водопада Коледното дърво са образувани благодарение на реката.
 
Сан Кристобал де лас Касас
Този колониален град е част от Магичните градове на Мексико. Неговата архитектурна красота и удивителния начин, по който е съхранен, са достатъчни, за да ви накарат да се вклюбите в неговия исторически център, в неговите къщи с огромни входове, които доставят удоволствие на всеки, дори само да ги погледне отвън.
Градът е известен още и с със своите фестивали, церемонии и процесии, които са част от неговата история. Неговите корени могат да бъдат проследени до ХVI век, запазвайки дългото минали в ревностно пазения език Целталан. Езикът на етническа група, чиито корени могат да бъдат проследени чак до древните Маи и е оживял с поколенията.
От върха на неговите улици, на бароковите и неокласически сгради се намира сградата на Катедралата на Сан Кристобал. Построена преди повече от четири века и бивш метох на Санто Доминго де Гузман, който бил построен няколко години по-късно, и чиито детайлни орнаменти със сигурност ще Ви хванат вниманието и ще Ви накарат, дори да постоите само да ги съзерцавате за няколко минути.
Нетипично за другите градове, в които живота започва много рано, но и завършва също толкова рано, Сан Кристобал де лас Касас ще Ви предложи какво да правите по всяко време, сякаш градът никога не спи. Нощният живот не наподобява, дори на тези които се предлагат в големите градове. След като се поразходите по неговите улички, опитате от местната храна и се насладите на климата му, градът ще продължи да ви удивлява с неговата космополитна атмосфера, където множество националности са открили своя дом. Тук със сигурност ще намерите нови приятели.
 
Нощувка в Casa Vieja на база закуска.
 
ДЕН 8 / САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС – ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ ОТ ТУКСТЛА ГУТИЕРЕС ДО КАНКУН – ВАЛЯДОЛИД
Закуска в хотела. Отпътуване за вътрешен полет от Тукстла Гутиерес до Канкун. След пристигане ще продължим нашия път до следващата ни дестинация – Валядолид. Настаняване.
 
Магичният град Валядолид в Юкатан е една от тези дестинации, където времето тече спокойно, само вдишвайки чистия въздух на древния град на Маите. Един град, богат на традиции. Тук вечерите са, за да се отпуснете и да се изгубите из цветните квартали, с имения, които ни показват колко значимо място са заемали в историята на страната.
Валядолид може да предложи няколко варианта за хранене, които включват съвременна и предиспанска кухня. Такива ресторанти в близост до хотела са:
  • Itamae Sushi;
  • El Atrio del Mayab;
  • El Meson del Marques Restaurant.
Нощувка в Meson del Marques на база закуска.
 
ДЕН 9 / ВАЛЯДОЛИД – ЧИЧЕН ИЦА – РЕСТОРАНТ СЕЛВА МАЯ – ИЗАМАЛ – МЕРИДА
Закуска в хотела. Отпътуване за едно от Седемте чудеса на модерния свят - Чичен Ица. Насладете се на обиколка с екскурзовод в археологическия комплекс. След това ще продължим нашата екскурзия с посещение на Ресторант Селва Мая, където ще можете да поплувате в ченоте Саамал и да се насладите на автентичната Юкатекан гастрономия. Пътят ще ни отведе до Изамал, живописен град, изрисуван в жълто. Ще се насладим на пешеходна обиколка по главните му улици. Накрая, ще се отправим към град Мерида и ще се настаним в хотела.
 
Чичен Ица е град, чието име в превод означава „Кладенеца на племето Ица“. Археологическия комплекс Чичен Ица е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Присъствието на ченоте в Чичен Ица и на още много такива в заобикалящата го местност не е нещо случайно, тъй като самото име показва, че когато племената са се установили, тези кухини са съществували вече, и се е вярвало, че точно те са връзката между земята, където живеели и духовния свят.
Точно този феномен е продукт на архитектурен и астрономически гении и е едно от любимите места за посещение по време на пролетното и есенното равноденствие.
 
Изамал е вълшебен град, който е още познат като градът на 3-те култури. Наименование, с което се сдобива, благодарение на факта, че тук са концентрирани корените на предиспанското минало и конструкции от колониалната ера, а съвременния живот не е засенчил легитимността на този град, боядисан в цветовете на жълто и охра. Градът е и единственият, който е обитаван церемониален център.
 
Мерида, или още познат като белия град, е като дестинация готова за заснемането на филм. Градът е известен с облеклото на мъжете и цветно-избродираните рокли на жените. Най-големият площад на града е мястото, където могат да бъдат намерени различни църкви, магазини, музеи и ресторанти.
 
Градът има безкраен брой от места за хранене с богат микс от култури. По-долу са посочени някои от опциите:
  • Museo de la Gastronomia Yucateca;
  • Amaro;
  • El Catrin.
Нощувка в Del Gobernador на база закуска.
 
ДЕН 10 / МЕРИДА – ТУЛУМ – РИВИЕРА МАЯ
Закуска в хотела. В този ден ще се сбогуваме с Мерида и ще се върнем в Карибската част. Ще пристигнем във впечатляващия археологически комплекс Тулум, където ще се насладим на обиколка на комплекса с екскурзовод. След това ще имаме време за обяд в Ресторант Aldea Coba (не е включен в цената). Нашата екскурзия ще продължи с почивка на обширния плаж на хотел Barcelo Maya Beach.
 
Тулум
Този бастоион се намира точно на крайбрежието и едно от основните места, които правят Тулум археологически комплекс. Замъкът е построен от древните Маи, на хълм от 12 метра надморска височина и се превръща в стратегическо място за наблюдение, предотвратяващо възможни вражески нападения, а в същото време и пътуводител на моряците, които са в риск да се ударят в кораловия риф на брега на Тулум, част от Мезоамериканския Бариерен Риф и вторият по големина, след Големият Бариерен Риф в Австралия. Пътят до Рифа е забранен, но за сметка на това има стълби, откъдето може да се наблюдава.
Археологическият комплекс на Тулум съдържа още и няколко важни сгради, като Храма на Бога на вятъра с малък олтар в него. На върха, на който има специален отвор, за който се знае, че при ураган се чува звук като от свирка, идващ от входа му, който подканял Маите да напуснат града и да потърсят убежище в джунглата. Счита се още, че служел и като астрономическа обсерватория.
 
Нощувка в Barcelo Maya на база All Inlcusive.
 
ДЕН 11 / ПОЧИВКА В РИВИЕРА МАЯ.
Свободен ден. Нощувка.
 
ДЕН 12 / КАНКУН – МЕЖДУНАРОДНО ЛЕТИЩЕ КАНКУН
Закуска на блок-маса в хотела. Освобождаване на стаите и трансфер до Летище Канкун за полет Канкун – Истанбул с Turkish Airlines.
 
ДЕН 13 / ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Пристигане в София в 15:10 ч.
 
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Авиокомпания: Turkish Airlines
София – Истанбул: 21:30ч. – 23:55 ч./ Истанбул – Канкун: 02:15 – 08:10 ч.
Канкун – Истанбул: 14:45ч. – 10:35ч./ Истанбул – София: 14:55ч. – 15:10ч.
Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание. Всички времена са местни за съответната дестинация.
 
Трансфер летище – хотел – летище:
Летище Канкун – Чичен Ица 2 часа и 30 минути или 5 часа с времето за обяд и разходка във Валядолид
Хотел Barcelo Maya Beach – летище Канкун – 1 час
 
 
Условия за резервации:
  • Депозит в размер 30%, платен до 24 часа след резервиране ;
  • Доплащане - 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване - 7 дни преди полета.
Условия за анулации:
  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни - 100% като такса анулация.
ВАЖНО:
  • Минимален брой туристи: 20;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани, пътуващи за Куба, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в Куба;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  • Самолетен билет София – Мексико Сити / Канкун – София с Турски авиолинии, през Истанбул с включен кетъринг;
  • Самолетен билет за вътрешен полет от Тукстла Гутиерез до Канкун;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж 25 кг;
  • 2 нощувки ALL INCLUSIVE в хотел Barcelo Maya Beach 5*****, Ривиера Мая, Playa del Carmen;
  • 9 ДНЕВЕН Обиколен тур
  • Обзорна екскурзия на Мексико Сити и Антропологическия музей
  • Обзорна екскурзия на Колониалния Пуебла
  • Посещение на каньона Сумидеро
  • Посещение на Сан Хуан Теотиуакан и Базиликата Гуадалупе
  • Екскурзия на Пуебла
  • Екскурзия на Чолула
  • Панорамна обиколка на Оахака и посещение на древната столица на сапотеките Монте Албан
  • Посещение на Сан Кристобал де лас Касас
  • Посещение на Валядолид
  • Екскурзия на колониалния град Мерида
  • Екскурзия ма Изамал
  • Екскурзия на Чичен Ица (UNESCO)
  • Екскурзия на впечатляващия археологически комплекс Тулум
  • 2 нощувки със закуска в хотел Royal Reforma 4****, Мексико Сити
  • 1 нощувка със закуска в хотел NH Puebla Centro Historico 4****, Пеубла
  • 1 нощувка със закуска в хотел La Noria Centro Historico 4****, Оахака
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Calli 4****, Теуантепек
  • 1 нощувка със закуска в хотел Casavieja 4****, Сан Кристобал де лас Касас
  • 1 нощувка със закуска в хотел Meson del Marques 5*****, Валядолид
  • 1 нощувка със закуска в хотел Del Gobernador 4****, Мерида
  • Всички входни такси по посещаваните обекти описани в програмата;
  • Трансфер хотел Bercelo Maya Beach до летище Канкун около 1 час;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване", с покритие 10 000 евро и асистънс на Eвроинс, с покрит риск за Covid-19;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" с Евроинс, с покрит риск за Covid-19 или положителен PCR тест при отпътуване;
  • Представител на туроператора с български език;
  • ЗАБЕЛЕЖКА: Всички екскурзии се провеждат на български език от лицензиран екскурзовод.
  • Екскурзии по време на почивката в Ривиера Мая – Вашият водач, ще Ви помогне да изберете на място най-подходящите екскурзии;
  • Разходи от личен характер;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Условия за резервации:
  • Депозит в размер 30%, платен до 24 часа след резервиране ;
  • Доплащане - 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване - 7 дни преди полета.
Условия за анулации:
  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни - 100% като такса анулация.
ВАЖНО:
  • Минимален брой туристи: 20;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани, пътуващи за Куба, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в Куба;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Оферта № П943

Още оферти от дестинацията

Дестинации

Календар