18години

Екскурзия във Виетнам и Камбоджа (НОВА ДАТА за 2022)

Самолет
15 дни / 12 нощувки
с водач
10.10.2022
САМОЛЕТ
15 дни / 12 нощувки
10.10.2022
от 5380 лв.
Дата Цена Запитване
10.10.2022 от 5380 лв. Запитване

Екскурзия във Виетнам и Камбоджа 

ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

Маршрут:

София – Доха - Хо Ши Мин - Ангхор Том и Ангхор Ват /Камбоджа/ -
Да Нанг - Хой Ан - Ханой - залива Халонг - Ханой – Доха - София

Групата е запълнена.
Очаквайте нашите нови предложения за февруари и края на април 2023 г.
Период на пътуване:

10.10.-24.10.2022
15 дни / 12 нощувки / 2 нощни полета
самолетна екскурзия с група и водач

Програма

ПЪРВИ ДЕН: 10.10.2022 г. София – Доха
Полет София – Доха на Катарски авиолинии. Излита в 17:10 ч. Каца в Доха в 21:45 ч. Излита от Доха в 02:35 ч.  

ВТОРИ ДЕН: 11.10.2022 г. - Хо Ши Мин

  

Каца в Сайгон /Хо Ши Мин/ в 14:25 ч. Посрещане от представител на партньорска фирма и трансфер до хотела. Настаняване в Palace Saigon Hotel 4* или подобен за 3 нощувки. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 12.10.2022 г. Хо Ши Мин - Тунелите Ку Чи - Хо Ши Мин /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

  

Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най- примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин.

  

Следва полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай. Обяд в битов ресторант. Следва посещение на Двореца на Обединението (някогашен Президентски Дворец, изиграл съществена роля за падането на Сайгон през 1975г). Обиколката приключва в пъстрия и забързан Чолон / Китайския Квартал/. Вечеря на корабче по река Сайгон. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 13.10.2022 г. Делтата на Меконг - Хо Ши Мин /ЗАКУСКА, ОБЯД/

  

След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини. Първата ни спирка е пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура - комбинация от виетнамска, кхмерска и западно европейска архитектура. Качваме се на круизно корабче с което бавно се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит - ферми за отглеждане на пчели и орхидеи, ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти, да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, наслаждавайки се на представление на живо с типичната за региона Тай Ту музика. Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин. Връщане в хотела Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 14.10.2022 г. - Хо Ши Мим - Сием Рийп /ЗАКУСКА/

  

Закуска. Полет Хо Ши Мин - Сием Рийп на АК Cambodian Angkor Air. Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa  4*  или подобен за 3 нощувки.

ШЕСТИ ДЕН: 15.10.2022 г. Сием Рийп /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

  

Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант.

  

Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най- голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг. Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 16.10.2022 г. СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ОБЯД/

Закуска. Екскурзия до планинския водопад Кулен в Национален парк Кулен. Ще се запознаем с местни кхмерски домове и местни жители. При върха Пном Кулен ще имаме възможността да видим гигантки лежащ Буда, който местните жители считат за свято място. След това ще можем да се изкъпен във водите на водопада Кулен и ще направим пикник на брега на реката. Връщане в Сием Рийп. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 17.10.2022 г. СИЕМ РИЙП - ДА НАНГ /ЗАКУСКА/

Закуска. Отпътуване за Да Нанг и пристигане в хотел Paris Deli Superior 4*. Свободно време. 

  

Град Да Нанг е известен с мостовете и музеите си като Нo Chi Minh – реплика на президентската резиденция в Ханой, военния музей на Пета Дивизия с пленените през войните самолети и танкове, музея на династията Cham, които датират чак от 192 г. от н.е., с неговите почти 300 теракотени и каменни скулптури, изваяни между 7 и 15 век, музея Dong Dinh и др. Също така впечатляващи са и мостовете Dragon Bridge на реката Han River, който представлява Дракон, който издишва огън всяка събота и неделя вечер; Thuan Phuoc Bridge, водещ се за най-красивия мост на Виетнам, особено огрян от нощните си светлини; Tran Thi Ly Bridge – един от най-романтичните и поетични мостове. 

ДЕВЕТИ ДЕН: 18.10.2022 г. ДА НАНГ - ЗЛАТНИЯТ МОСТ /ЗАКУСКА, ОБЯД/

  

Закуска. Посещение на природния парк Ба На Хилс и Златния мост. Екскурзията ще ви отведе в планината Truong Son и местността Bà Nà Hills или Пътя към Рая. Оттам ще може дасе насладите на спиращи дъха гледки към Да Нанг и околните гори, воподади и Златния мост, поддържан от 2 огромни каменни ръце – най-новата архитектурна забележителност във Виетнам, отворена за посещения през юни 2018. 

Късно след обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 19.10.2022 г. ХОЙ АН - ХРАМОВ КОМПЛЕКС МИ ШОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/

Закуска. Обзорна екскурзия на древния град и морско пристанище Хой Ан, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Там японци и китайци често са идвали за търговски сделки. Затова Хой Ан показва не само живота на виетнамците, но също и този на китайци и японци. 

  

Градът очарова със спокойна атмосфера, традиционна архитектура и занаятчийски продукти. Векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци. Вървейки по тесните криволичещи улички (забранени за коли) в старата част, ще видите над 800 запазени исторически сгради, незасегнати от виетнамската война и ще усетите различни елементи от японско и  китайско влияние. Тук ще се насладите на цветни фенери, цветни къщи, килими и керамични изделия и ще намерите множество магазинчета. Ще посетите една от най-големите забележителности - Японския мост, построен през 1590 г. - единственият известен покрит мост в световен мащаб с будистки храм, прикрепен към едната му страна. Посещаваме китайския храм Фук Киен, който е построен в традиционен китайски архитектурен стил през 1679 г. После се отправяме към старинен дом на местен жител от 19 век с автентично обзавеждане от периода. Такива домове в Хой Ан има много и всички те са прекрасни по свой неповторим начин.

  

Посещение на архитектурния храмов комплекс Ми Шон, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това е храмов комплекс, съществувал и строен и дострояван от 4 до 14 век от кралство Champa (индуизирана империя, владяла Централен Виетнам от 2 до 14 век). Въпреки че не е с мащабите на Ангкор Ват, Ми Шон си заслужава да се види заради красивите сгради и скулптури, посветени на Шива, а и заради мистичната атмосфера, която се подсилва от мъгливите хълмове и гори, които заобикалят руините.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Да Нанг.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.10.2022 г. ДАНАНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА/

Закуска. Полет до Ханой и настаняване в хотел Light Hanoi Hotel 4*. Свободно време. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.10.2022 г. ХАНОЙ - ХАЛОНГ БЕЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

    

Закуска. Отпътуване към делтата на Червената река и залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, през тучни оризови поля, за круиз с кораб Golden Cruise 4* или подобен. Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива, ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към Пещерата на Изненадите  (Sung Sot). Отплаваме към най- известната пещера в залива Сунг Сот. Влизане в пещерата. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. Вечеря с ексклузивно 5-степенно меню с традиционни морски дарове, типични за Халонг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. По желание възможност за нощен риболов на калмари или участие в уроци по кулинарно майсторство заедно с екипажа. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.10.2022г. ЗАЛИВА ХАЛОНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/

   

Закуска. По-ранобудните могат да започнат деня с уроци по тай чи на палубата, преди закуска. Закуска. Отпътуване с малки гребни лодки към Пещерата Луон, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Обяд в ресторант на пристанището (Cua Vang Restaurant) - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до Ханой (2 часа). Тур на Ханой. Настаняване в хотел The Light Hanoi Hotel 4* или подобен. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 23.10.2022 г. ХАНОЙ / ЗАКУСКА, ОБЯД/

  

Закуска. Целодневен тур на Ханой. Свободно време. Трансфер до летище за полет към Доха в 19:30 ч. Пристигане в Доха в 22:50 ч.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: 24.10.2022 г. ДОХА - СОФИЯ

Излита в 09:50 ч. Пристига в София в 14:40 ч.

 
 
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая  5 350 лева
Възрастен в единична стая  6 180 лева

**Covid изисквания: Ваксинационен сертификат. При отваряне на дестинацията ще информираме туристите, ако има други изисквания за условията на влизане в страната.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети за международни полети София - Доха - Хо Ши Мин / Ханой - Доха- София на Kатарски авиолинии с включени летищни такси;
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
  • Хо Ши Мин - Сием Рийп;
  • Сием Рийп - Дананг;
  • Дананг - Ханой;
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 12 нощувки със закуска по програма както следва:
  • 3 нощувки със закуски в Сайгон в хотел Palace Saigon Hotel 4*;
  • 3 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4*;
  • 3 нощувки със закуски в Дананг в хотел Paris Deli Superior 4*;
  • 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел The Light Hanoi 4*;
  • 1 нощувка пълен пансион круизния кораб Golden Cruise 4*;
  • Късно напускане на хотела преди заминаване на 23.10.2022 г. около 16:00 ч.;
 • Всички записали се по ранни записвания получават подарък безплатна вечеря на корабче по река Сайгон;
 • Круиз по залива Халонг;
 • Вечеря с корабче по река Сайгон в Хо Ши Мин;
 • Изхранване: 12 закуски, 9 обяда и 3 вечери;
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Минерална вода по време на турове и обиколки;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро на ЛЕВ Инс;
 • Застраховка отговорност на туроператора;
 • Водач на групата от България - при група от 15 души.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително на летище София – 60 долара на човек + цената на визата за Виетнам (50 долара)  - всичко 110 долара;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител.

 

 • Самолетни билети за международни полети София - Доха - Хо Ши Мин / Ханой - Доха- София на Kатарски авиолинии с включени летищни такси;
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
  • Хо Ши Мин - Сием Рийп;
  • Сием Рийп - Дананг;
  • Дананг - Ханой;
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 12 нощувки със закуска по програма както следва:
  • 3 нощувки със закуски в Сайгон в хотел Palace Saigon Hotel 4*;
  • 3 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4*;
  • 3 нощувки със закуски в Дананг в хотел Paris Deli Superior 4*;
  • 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел The Light Hanoi 4*;
  • 1 нощувка пълен пансион круизния кораб Golden Cruise 4*;
  • Късно напускане на хотела преди заминаване на 23.10.2022 г. около 16:00 ч.;
 • Всички записали се по ранни записвания получават подарък безплатна вечеря на корабче по река Сайгон;
 • Круиз по залива Халонг;
 • Вечеря с корабче по река Сайгон в Хо Ши Мин;
 • Изхранване: 12 закуски, 9 обяда и 3 вечери;
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Минерална вода по време на турове и обиколки;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро на ЛЕВ Инс;
 • Застраховка отговорност на туроператора;
 • Водач на групата от България - при група от 15 души.
 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително на летище София – 60 долара на човек + цената на визата за Виетнам (50 долара)  - всичко 110 долара;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител.
ат

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 2000,00 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 7 дни след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка
 • При анулация от 8 ден до 60 дни преди датата на пътуване  - 400 лв.
 • При анулация между 59 ден и 45-я ден  преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 2000,00 лв,
 • При анулация между 45-я ден и 25-я ден преди датата на  пътуването, неустойката е в размер на 3500,00 лв.
 • При анулация след  25-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването;
 • За входно-изходна виза за Виетнам - (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Камбоджа - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • Програмата не се препоръчва за деца под 12г
Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 10.09.2022 г.
 • Вижте COVID условия; 
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски/руски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 USD =23,395 (Виетнамски донг); 1 USD =3,981.90KHR (Камбоджиански риел)
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам, Камбоджа - 17:00ч.
Оферта № Е240

Още оферти от дестинацията

Дестинации

Календар